Het idyllische Griekse eiland Poros

Het idyllische Griekse eiland Poros

Deel dit artikel

Het groene eiland Poros is een leuke plaats om uit te rusten na een rondreis per huurwagen, een citytrip of een zeilvakantie. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar vanuit Athene.
 

Twee eilanden in één
Poros is een klein, idyllisch eilandje in de Saronische Golf.  Het is maar 23 km2 groot en telt ongeveer vijfduizend vaste inwoners. Poros bestaat uit twee eilanden: Sferia en Kalavria. Sferia is het kleinste eiland, het is een vulkanisch eiland, hierop is de stad Poros gebouwd. Het grotere eiland, Kalavria, is het vruchtbare stuk, bezaaid met dennebossen en olijfbomen. Tussen de twee eilanden is een smal kanaal, de twee eilanden zijn met een brug verbonden. De stranden van Poros zijn te vinden op Kalavria.

Wat kun je bezoeken in Poros?
Gewoon rondwandelen door de heuvels met zicht op de dennenbomen, olijfbomen en citroenbomen en in de smalle steegjes met de typische witte huisjes is al een belevenis. Bezoek ook de traditionele tavernes en souvenirwinkeltjes. De historische torenklok van Poros is zeker een fotomomentje waard. Deze ligt boven op de top van een heuvel, en dat geeft je een prachtig uitzicht over de omgeving.
 

Onze hoteltip
We raden je het Sirene Blue Resort aan. Het is een zeer aangenaam hotel rustig gelegen in een mooie baai.  Het hotel is tegen een helling aan gebouwd en doet denken aan een cruiseschip. Je komt er binnen op de zevende verdieping om zo naar beneden naar het privé strandje te gaan. Hier kom je tot rust in een groene omgeving. Het hotel is gebouwd op een klif boven zee en omgeven door pijnbomen. Raadpleeg ons voor een offerte op maat. Het hotel is boekbaar vanaf € 55 per persoon per nacht.

Bekijk onze hoteltip
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Lindbergh Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Wolvertemsesteenweg 114
1850 Grimbergen