Costa Rica off the beaten track

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Dit programma combineert enkele van de “off the beaten track” bestemmingen in het noorden van Costa Rica. Je ontdekt op een actieve manier één van de grootste moerasgebieden van Centraal-Amerika en wandelt langs de Rio Celeste, één van de natuurfenomenen van Costa Rica. Rond de Rincon de la Vieja vulkaan kun je de vulkanische activiteit van dichtbij bewonderen en ontspannen doe je op één van de mooiste stranden van het Nicoya schiereiland. De verschillende ecosystemen en landschappen die je op deze reis doorkruist geven een uitstekend beeld van de enorme biodiversiteit en natuurlijke verscheidenheid van Costa Rica. Dit is een programma dat zowel voor gezinnen, actieve reizigers als honeymooners geschikt is.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Vlucht naar San José

Bij aankomst privétransfer naar je hotel in San José. Tijdens een korte briefing ontvang je een pakket met de vouchers, een road book en toeristische informatie.

Dag 2 tot 3

San José – Sarapiqui - 95 km

Na het ontbijt wordt je 4x4 huurwagen afgeleverd bij het hotel. Je neemt de route via de Poas vulkaan en kunt het nationaal park of de watervallen van La Paz bezoeken. Met een diameter van 1,5km behoort de actieve Poas krater tot één van de grootste ter wereld. De La Paz watervallen, de meest indrukwekkende watervallen van Costa Rica, zijn gelegen in een prachtig woud op de flanken van de Poas vulkaan. Beide bezoeken zijn optioneel! Je rijdt verder tot Sarapiqui en uw verblijf dat vlakbij het Tirimbina reservaat ligt.

Dag 3 tot 4

Sarapiqui – Caño Negro – 140 km

Na het ontbijt wandel je met een lokale gids door het Tirimbina reservaat naar een oude cacao plantage. Je rijdt verder naar het Caño Negro Wildlife Refuge, één van de mooiste natuurgebieden in Costa Rica. Dit reservaat beschermt het moerasgebied rond de Rio Frio, dat gekend is voor zijn vogelrijkdom. Maar liefst 350 vogelsoorten houden zich in dit gebied op. Daarnaast herbergt het onder meer luiaards, kaaimannen, rivierschildpadden, slangen, leguanen en verschillende soorten apen.  
 

Dag 4 tot 5

Caño Negro

De verkenning van dit rijke natuurreservaat begint met een kanotocht. Je ziet letterlijk duizenden vogels en enkele van de vele zoogdieren en reptielen die dit gebied rijk is. De kanotocht duurt ongeveer 3 uur en is voor iedereen toegankelijk. Vrije namiddag. Na het avondeten ga je op zoek naar de verrassende nachtfauna. Tijdens de tocht observeer je enkele bijzondere nachtvogels en natuurlijk de vele kikkers, padden, reptielen en vleermuizen.
 

Dag 5 tot 6

Caño Negro – Volcan Tenorio – 135 km

Rit naar het nationaal park rond de vulkaan Tenorio, vooral bekend om de Rio Celeste. Vrije namiddag om de omgeving te verkennen.

Dag 6 tot 7

Volcan Tenorio – Rio Celeste

Vandaag ontdek je een van de natuurlijke wonderen van Costa Rica, de Rio Celeste. De melkblauwe kleur van de rivier wordt veroorzaakt door mineralen die afkomstig zijn uit de vulkanische ondergrond. Je ontmoet uw lokale gids bij de ingang van het park en wandelt samen met hem langs de oevers van de Rio Celeste die zich door het regenwoud slingert. Je wandelt langs natuurlijke warmwaterbronnen tot bij de indrukwekkende waterval. Na de lunch keer je terug naar de lodge.

Dag 7 tot 8

Volcan Tenorio – Rincon De La Vieja – 110 km

Rit naar het Rincon de la Vieja nationaal park via Liberia. In de namiddag kunt je op eigen houtje naar de Oropendola waterval wandelen waarvan het smaragdgroene water uitnodigt tot een frisse duik. Daarna kun je nog genieten van de warmwaterbronnen Rio Negro in de nabijheid van de lodge.

Dag 8 tot 9

Rincon De La Vieja – Playa Potrero - 70 km

Na het ontbijt word je aan de ingang van het nationale park verwacht. Wandeling in de Las Pailas sector langs borrelende modderpoelen, geisers en fumarolen, getuigen van de vulkanische activiteit in dit gebied. In de namiddag rijd je verder naar het noorden van het schiereiland Nicoya tot het dorpje Potrero, met één van de mooiste baaien en stranden van de Pacific.

Dag 9 tot 10

Playa Potrero

Vrije dagen om te genieten van het strand en de hotelfaciliteiten of om de omgeving te verkennen. Optionele activiteiten: snorkelen, duiken, canopy walks, boottochten, …

Dag 10 tot 11

Playa Potrero

Vrije dagen

Dag 11 tot 12

Playa Potrero – San José – 275 km

Je rijdt terug naar San José waar je je huurwagen inlevert bij het hotel.  

Dag 12 tot 13

San José - Terugvlucht

Privétransfer naar de luchthaven op tijd voor je terugvlucht.

Dag 13 tot 14

Aankomst Brussel

Aankomst Brussel

Travel Sensations
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3435

per persoon, incl. vlucht
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Vluchten en transfers
 • Briefing en reisdocumenten
 • Vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Huurwagen
 • Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
 • Maaltijden zoals vermeld op de offerte  
 • Optionele activiteiten of excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • De vertrektaks in de luchthaven van San José (29 USD p.p.)
 • Reisverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.