Riviercruise Andalusië en Algarve

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Ontdek twee van Europa’s mooiste regio’s tijdens één en dezelfde cruise. De rivieren Guadalquivir en Guadiana voeren ons mee tot diep in het hart van Andalusië en de Algarve. Tijdens de reis bezoeken we onder meer de gouden Andalusische driehoek, gevormd door Sevilla, Córdoba en Granada, terwijl we in Portugal naar Faro en Alcoutim trekken. Ondertussen proeven we ook volop van de lokale cultuur en tradities. Zo brengen we een sfeervolle avond door in een haciënda, bezoeken we de wijnkelders van Jerez en tijdens de twee folkloreavonden brengen lokale artiesten de fado en flamenco helemaal tot leven. Sfeer gegarandeerd!

Vertrekdatum: 7 mei 2020

 

La Belle de Cadix

Tijdens deze riviercruise vaart uw hotel steeds met u mee. La Belle de Cadix van rederij CroisiEurope is een aangenaam en comfortabel rivierschip, behorend tot de vijfankercategorie. Aan boord geniet u van een verfijnde Franse keuken en inbegrepen dranken. Op volle capaciteit biedt het schip plaats aan 176 passagiers. Er zijn drie types kajuiten, allen met een badkamer, douche, wastafel, toilet, kluis, airco en televisie. De kajuiten op het bovendek beschikken over een Frans balkon. De overige kajuittypes hebben gewone ramen.<br />
 
Tijdens deze riviercruise vaart uw hotel steeds met u mee. La Belle de Cadix van rederij CroisiEurope is een aangenaam en comfortabel rivierschip, behorend tot de vijfankercategorie. Aan boord geniet u van een verfijnde Franse keuken en inbegrepen dranken. Op volle capaciteit biedt het schip plaats aan 176 passagiers. Er zijn drie types kajuiten, allen met een badkamer, douche, wastafel, toilet, kluis, airco en televisie. De kajuiten op het bovendek beschikken over een Frans balkon. De overige kajuittypes hebben gewone ramen.
 

Jouw reisschema

Dag 1

7 mei: Brussel-Sevilla

Afspraak op Brussels Airport met de reisbegeleider en uw reisgenoten. Vlucht naar Sevilla en transfer naar het schip. Na de inscheping is er een welkomstcocktail en voorstelling van de bemanning. Avondmaal en vrije avond.
 

Dag 2

8 mei: Sevilla – Córdoba - Sevilla

Na het ontbijt is er een optionele excursie naar Córdoba (inclusief lunch). De historische stad kent een rijkdom aan architecturale parels. Haar glorieperiode begon in de 8ste eeuw toen de Moren er honderden moskeeën, paleizen en publieke gebouwen optrokken. Na de lunch is er een vrije namiddag.
 

Dag 3

9 mei: Sevilla – Cádiz

In de ochtend is er een optionele excursie in Sevilla. We starten aan de Plaza de España, het beroemde plein in de vorm van een halve maan. Daarna bezoekt u de oude Joodse buurt, de kathedraal en het Alcazar, één van de oudste koninklijke paleizen van Europa. In de namiddag varen we richting Cádiz. ’s Avonds staat er hier een spetterende flamenco-avond op het programma!

 

Dag 4

10 mei: Cádiz - Jerez– Cádiz

Na het ontbijt is er een optionele excursie naar Jerez, waar u de vele hoogtepunten en monumenten bezichtigt. Daarna gaat het bezoek verder in een ganaderia, een stierenkwekerij. In de namiddag is er een tweede optionele uitstap: een sightseeing tour in Cádiz. Deze havenstad, gelegen aan een prachtige baai, herbergt barokke kerken en elegante herenhuizen in typische pasteltinten.


 

Dag 5

11 mei: Alcoutim – Vila Real (Portugal)

We varen de Guadiana op naar Alcoutim, waar u vrije tijd heeft om het authentieke dorpje te verkennen. Daarna vaart het schip naar Vila Real de San Antonio. In de namiddag kunt u Faro en Tavira bezoeken op een optionele excursie. Faro is de hoofdstad van de Algarve en heeft een aantal prachtige middeleeuwse bouwwerken. Daarna gaan we naar Tavira, een charmante kuststad met Moorse invloeden en talrijke mooie bruggen over de Gilão-rivier. ’s Avonds is er aan boord een fado-avond.
 

Dag 6

12 mei: El puerto de Santa María – Isla Minima - Sevilla

In de vroege voormiddag komen we aan in El Puerto de Santa María. Optionele excursie naar de wijnkelders van bodega Osborne, waar men sinds 1772 wijn produceert. Na de rondleiding proeft u drie wijnsoorten en enkele streekproducten. In de namiddag varen we naar Isla Minima. Na het avondmaal worden we ontvangen in een typische Andalusische haciënda voor een rondleiding en een paardenshow. ’s Nachts vaart het schip naar Sevilla

Dag 7

13 mei: Sevilla – Granada - Sevilla

’s Ochtends vertrekken we op excursie naar Granada en het Alhambra. Na een bezoek aan dit machtige Moorse fort gaan we naar het zomerpaleis Generalife, met zijn prachtige tuinen ontworpen in de 14de eeuw. Lunch in een lokaal restaurant (inclusief). In de namiddag heeft u vrije tijd om Albaicín te bezoeken. Deze oude Moorse wijk - met typerende smalle straatjes en witgekalkte huizen - is sinds 1984 beschermd UNESCO-Werelderfgoed.

Dag 8

14 mei: Sevilla – Brussel

Ontbijt aan boord, gevolgd door de ontscheping en transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel.
 
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1795

Prijs per persoon op basis van dubbele bezetting (hut met klein raam)
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Nederlandstalige reisbegeleiding (bij min. 15 deelnemers)
 • Vluchten Brussel – Sevilla (heen / terug)
 • Transfers op dag 1 en dag 8
 • Cruise in volpension
 • Dranken in het restaurant en de bar
 • Welkomstcocktail en voorstelling van de bemanning
 • Gala-avond en folkloreavond
 • Excursie naar Granada (inclusief lunch)
 • Excursie naar een Andalusische haciënda met paardenshow
 • Audiofoonsysteem tijdens excursies
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Bijstands- en repatriëringsverzekering
 • Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen
 • annuleringsverzekering
 • overige excursies
 • dranken van de champagne- en wijnkaart
 • niet-vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.