11-daagse rondreis langs de Poolse hoogtepunten

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Deze 11-daagse rondreis voert je langs de schatten van Polen. Een levendig geschiedenisboek met een rijke combinatie van diverse culturen van de Pruisen, maar ook Russische en Oostenrijkse invloeden die nog steeds zichtbaar zijn in dit culturele landschap. Je ontdekt de contrasten tussen het eenvoudige leven op het rustige platteland en de levendige hoofdstad Warschau, maar je ziet ook het prachtige oude centrum van Krakau, de zoutmijnen van Wieliczka en het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz. 

Jouw reisschema

Dag 1

Warschau

In de ochtend vertrek je vanuit Brussel naar Warschau waar je in de loop van de middag arriveert. Na ontvangst volgt de transfer via de prachtige gerenoveerde Koninklijke route met zijn historische monumenten en woningen. We maken een korte wandeling door de oude binnenstad en genieten bij een lokaal restaurant van ons welkomstdiner. Overnachting in Warschau.

Dag 2

Warschau

Je maakt kennis met de hoogtepunten van de hoofdstad van Polen. In het centrum ligt het indrukwekkende Koninklijke paleis, waarvan je 300 kamers te zien krijgt. Na de lunch vervolgen we onze stadstour met een bezoek aan het Getto van Warschau. Onderweg passeren we de Nationale Opera en het stadshuis.  's avonds maak je een onvergetelijke muzikale reis langs de wereldberoemde composities van ‘s lands grootste componist, Frederic Chopin. Overnachting in Warschau.

Dag 3

Warschau – Czestochowa – Zakopane

Na het ontbijt vertrekken we naar Zakopane, één van de meest populaire vakantieoorden in het Tatra gebergte. Onderweg stoppen we in Czestochowa om het Jasna Gora klooster en de schrijn van de Zwarte Madonna met zijn prachtige icoon te bezoeken. Aan het begin van de avond komen we aan in het Zakopane, mooi gelegen aan de voet van het Tatra gebergte. 

Dag 4

Zakopane – Krakau

In de ochtend maken we eerst een stadstour door Zakopane. Vanaf de top van de Gubalowka berg heb je een adembenemend uitzicht over het Tatra gebergte. Na de lunch heb je vrije tijd. Optioneel kan je een wildwater tocht maken op de Dunajec rivier in het Pieniny Nationaal Park. In de avond kan je genieten van je diner in de binnenstad van Krakau.  Overnachting in Krakau.

Dag 5

Krakau – Auschwitz – Krakau

Na het ontbijt beginnen we de stadstour met een bezoek aan de Wawel. Na dit bezoek rijden we naar de oude stad met zijn gerestaureerde grote markt, prachtige huizen en paleizen. We maken tevens een stop bij de Sint Mary basiliek waar het prachtige houten altaar van Wit Stowsz te zien is. Na de lunch rijden we naar Auschwitz. Hier bezoek je o.a. het museum dat een zeer diepe indruk zal achterlaten. Overnachting in Krakau.

Dag 6

Krakau – Wieliczka – Krakau

Vandaag hebt je tijd om op eigen gelegenheid Krakau verder te verkennen. Op de middag geniet je van koffie met gebak bij de beroemde Krakau Cafetaria. Vervolgens rijden we naar de Wieliczka zoutmijn. In de avond genieten we van een folkloristische show in een lokaal restaurant in Wieliczka en later in de avond rijden we weer terug naar Krakau. Overnachting in Krakau.

Dag 7

Krakau – Lowicz – Torun

Na het ontbijt rijden we naar Lowicz, een typisch Mazovian stadje dat bekend staat om zijn volkskunst van kleurrijke kostuums en prachtige papierfiligraan. Je luncht in een charmante cottage bij een Poolse familie. Na de traditionele ontvangst met brood en zout, heb je tijd om over het Poolse leven te praten en te wandelen in de prachtige omliggende tuin. Vervolgens rijden we verder naar de universiteitsstad Torun die je in de namiddag op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Overnachting in Torun.

Dag 8

Torun – Gdansk

In de ochtend zien we tijdens een stadstour de hoogtepunten van Torun. We brengen ook een bezoek aan het Copernicus Museum. Na de lunch  rijden we verder naar Gdansk waar we  bij aankomst een korte wandeling door het oude stadscentrum maken. Overnachting in Gdansk.

Dag 9

Gdansk – Malbork – Gdansk

Tijdens de stadstour maken we kennis met deze Hanzestad met grachtenpanden en Vlaams aandoende pleinen.  Vervolgens lunchen we in Malbork en brengen we hier een bezoek aan het prachtige Teutoons kasteel. In de 14e eeuw was dit het hoofdkwartier van de kruisridderstaat van de Duitse Orde. Na onze terugkeer in Gdansk heb je vrije tijd. Overnachting in Gdansk.

Dag 10

Gdansk – Gdynia – Sopot – Oliwa - Warschau

Na het ontbijt rijden we naar Gdynia, de jongste stad van het Triciti stedelijk gebied in Pommeren waartoe ook Gdansk en Sopot behoren. We bezoeken de Oliwa kathedraal, beroemd door zijn unieke pijporgel. Hier geniet je van een concert. Na de lunch rijden we verder naar Warschau. In de avond zal er een afscheidsdiner worden geserveerd in een lokaal restaurant, waarbij we deze reis feestelijk afsluiten. Overnachting in Warschau.

Dag 11

Warschau

In de loop van de middag volgt de transfer naar de luchthaven waar je afscheid neemt van dit bijzonder mooie land.
Sovjet Reizen
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1830

per persoon, inclusief vluchten
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
- Lijnvlucht met vertrekplaats Brussel met een IATA-luchtvaartmaatschappij. 
- Engelssprekende ervaren gids
- 7 x lunches op dag 2, 3, 5, 7, 8, 9 en 10 
- 4 x diner inclusief afscheidsdiner op dag 1, 4, 6 en 10
- Overnachtingen in goede 3 en 4 sterren hotels op basis van logies en ontbijt
- Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v. 
- Alle vervoer ter plaatse met airco 
- Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
- Luchthavenbelastingen en toeslagen
  • Overige maaltijden 
  • Dranken 
  • eigen uitgaven 
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.